Znanstveni časopis Sustainability je pozvao autore na slanje doprinosa za posebno izdanje pod naslovom “Green Growth Policy, Degrowth, and Sustainability: The Alternative Solution for Achieving the Balance between Both the Natural and the Economic System“.

Urednici ovog posebnog izdanja Diego A. Vasquez (Sveučilište u Porstmouthu) i Jose A. Plaza-Ubeda (Sveučilište Almeria) ističu: “U kontekstu ovisnosti o okolišu s limitiranim resursima, sve je očitija potreba za istraživanjem posljedica kombinacije pretpostavki o društvenim mrežama, psihološkim mehanizmima, dinamici okoliša i povezanosti distribucije stavova s politikama zaštite okoliša. Realnost u kojoj živimo je da, unatoč svijesti o ograničenosti resursa, kružni ekonomski pristup je i dalje vrlo daleko od svog punog ostvarenja te treba osigurati nove pristupe koji će se baviti neravnotežom između ekonomski sustav i prirodni sustav.

Zato je smisao ovog izdanja okupiti istraživačka razmišljanja o cijelom spektru različitih pristupa, od zelenog rasta i socijalnog kapitalizma do odrasta (degrowtha).

Izdanje je otvoreno za zaprimanje priloga do 31. prosinca 2020. Sustainability je časopis otvorenog pristupa, visokog faktora odjeka, a izdaje ga MDPI.